HTML

Zsivány, a Vizsla

Élet egy rövid szőrű magyar vizslával, Pitypang Zsigra "Zsivánnyal". Zsivány 2009. január 30-án született és március 31 óta van nálunk.

További képek

További képek Zsiványról a Picasán

Linkblog

2009.05.17. 17:32 Nevem van. Vanek

Heti összefoglaló

Címkék: autó séta kirándulás oltás

Ahogy arról korábban szó is volt, múlt héten vasárnap Zsiványt kivittük a Hűvösvölgyi Nagyrétre. Mivel ez volt az első igazi sétája, így elengedni még nem mertük, de egy 10 méteres póráz segítségével jócskán akadt lehetősége rohangálni.

Kora délután értünk oda, nagyon jó idő volt. Zsivány a napsütésben azonnal "otthon érezte magát", vidáman ugrabugrált.

Persze elindultunk vele sétálni is a túristaúton, de rövid idő után vissza kellett fordulnunk, mert nagyon hamar elfáradt.

Vasárnap este már levittük rendesen is sétálni, nagyon élvezte.

Nekem abszolút szokatlan a korai kelés, mostanában fél hat-hat környékén kell kelnem az eddigi megszokott 9-10 óra helyett. A furcsa az egészben, hogy egyáltalán nem visel meg.

A környéken már (szinte) az összes gazdi és kutya ismeri Zsiványt, előbbiek már mosolyogva, utóbbiak farkcsóválva várják, amint meglátják.

Az eddigi csibész teljesen megváltozott, amióta lejár sétálni. Nem "beszél vissza", nem erőszakos és makacs. 180°-os fordulatot vett.

Rendkívül gyorsan tanul, szinte percek alatt megérti, mi a feladata, pedig még csak két hét múlva lesz négy hónapos. Egy hete sem jár le, de már tudja, hogy az ajtóban és a liftben le kell ülnie. Az utcán is az esetek 90%-ában azonnal jön, ha hívom. A képességeiben már annyira bízom, hogy már most póráz nélkül jön le sétálni. Persze csak olyan részre megyünk, aminek a környékén nincs autó, így teljes biztonságban van. Eddig "nem élt vissza a bizalommal", nomeg a főtt virsli is sokat segít a fegyelmezésben. (Kezdők kutyások számára: a karikára fágott főtt virsli intenzív szagú, a kutyák akár a játékot is otthagyják érte, ezzel könnyen megtanítható a behívás. Első sorban szabadtéren alkalmazandó).

Rengeteg kutyapajtása lett, akikkel szívesen kergetőzik vagy birkózik. Persze két kutya már kicsit helyrerakta az ugráló kiskutyát, de semmilyen sérülése nem lett (állatorvos is látta őt). Meg is tanulta a leckét: ha egy kutya morog rá, azt jobb békén hagyni.

A sok séta (napi 3-5 óra) annyira kifárasztja, hogy egész nap alszik. Ébren szinte csak akkor van, amikor eszik vagy sétál.

Tegnap kapott egy autós biztonsági hámot is, hogy kényelmesen és biztonságosan fekhessen az autóban. Az autózást is hihetetlenül jól bírja, egyszerűen lefekszik a hátsó ülésen és alszik.

Röviden összefoglalva: nagyon büszke vagyok rá, nem csak szép, de rendkívül értelmes kutya is. Csak így tovább Zsivány!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr671127019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása