HTML

Zsivány, a Vizsla

Élet egy rövid szőrű magyar vizslával, Pitypang Zsigra "Zsivánnyal". Zsivány 2009. január 30-án született és március 31 óta van nálunk.

További képek

További képek Zsiványról a Picasán

Linkblog

2009.04.02. 11:13 Nevem van. Vanek

Az első nap otthon

Címkék: család otthon első nap

Tegnap volt az első igazi nap, amit otthon töltöttünk. Az egész simán telt éjszaka után ötkor keltünk fel. Játék után, miután már mindenki felébredt :) reggeliztünk. Zsivány még nagyon pici, így nagyon keveset eszik. Reggeli után pihenés volt soron, majd újra játék, és egy kis alvás.

Miután felkeltünk, bevittem a holmijait a konyhába. Ott tud a legkevesebb kárt tenni a lakásban, így oda zártam be. Elmentem tusolni. Persze egy kicsit sírt, de aztán szép csendben elvolt. Le kellett mennem néhány percre a ház elé, ezt is csendben viselte, amiért egy hatalmas játszadozás volt a jutalom.

Amikor elhoztuk Zsiványt a tenyésztőtől, azt mondta, már nagyon korán szoktassuk hozzá a picit az egyedülléthez. Mivel nekem egy megbeszélésre kellett mennem délben, ezért kicsit korábban megkapta az ebédet, játszottunk egy picit, majd újra a konyhában maradt. Nagyon jól viselte, egy virágot szagolt csak meg, és azzal leverte, de még csak szét sem cincálta.

A megbeszélés Budán volt, közvetlenül egy állatfelszerelés bolt mellett, egy kávézóban, így a kellemeset a hasznossal összekötve vettem neki tápot és pár játékot is.

Este, amikor a szüleim már itthon voltak, elmentem egy újabb megbeszélésre, majd elmentem a páromért, Bubiért. A fél estét az Ő ölében töltötte Zsivány, ahogy az a fotókon is látszik :)

Este viszonylag korán, 11 órakkor lefeküdtünk aludni, mivel Zsivány már nagyon álmos volt. Éjszaka valami idióta ordibált az utcán, erre mindketten felébredtünk, és nem tudtunk aludni. Fél órával később elhallgattak, és végre pihenhettünk, egészen reggel ötig.

Amúgy Zsivány már nagyon okos, tudja, hogy a fürdőszobába nem mehet be (jobb hijján ott vannak a vegyszerek, így a fürdőszoba számára tabu).

A pisi-kaki témában is már egészen otthon van, már napjában többször is sikerül neki a kiterített újságpapír közelében elvégezni a dolgát. Persze még pici, néha mellé megy, vagy nem ott sikerül, de szerintem 8 hetesen már ez is igen nagy dolog. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizsla.blog.hu/api/trackback/id/tr581041456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása